fbpx

HARDENBERG 0523-261683 | ENSCHEDE 053-4317554

Wettelijk keurmerk installeren cv- ketels en kachels

Wettelijk keurmerk installeren cv- ketels en kachels

Een cv- ketel is een apparaat waarvan bijna ieder huishouden er wel een in haar huis heeft hangen. Een onschuldig ding, toch?

Helaas blijkt niets minder waar… Per jaar overlijden vijf tot tien mensen aan het inademen van koolmonoxide: een levensgevaarlijke stof afkomstig van een cv- ketel of een ander gasgestookt toestel.

Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond willen daarom een keurmerk voor installatiebedrijven. Hiermee moet het aantal koolmonoxideslachtoffers worden teruggedrongen.

Uit een eerder onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is gebleken dat vergiftiging door koolmonoxide kan ontstaan nadat een cv- installatie niet vakkundig wordt geïnstalleerd. Dit is dan ook de reden dat deze Raad al eerder voor wettelijke certificering van installatiebedrijven heeft gepleit.

UNETO- VNI is de branchevereniging voor installatiebedrijven waar ook wij bij aangesloten zijn. Volgens woordvoerder Dick Reijman, staat de vereniging open voor een wettelijk keurmerk, welke in Engeland reeds heeft geleid tot vermindering van het aantal koolmonoxideslachtoffers. Hier zijn monteurs verplicht tot bijscholen en moeten zij voldoen aan bepaalde vakbekwaamheidseisen.

Momenteel bekijkt Minister Blok (Wonen) de mogelijkheid van een wettelijk keurmerk. Men verwacht dat het onderzoek deze- of volgende week zal worden afgerond.

Bronnen: Verslaggever, O. (2016, 11 17). Wettelijk keurmerk monteurs van cv's. www.telegraaf.nl: http://www.telegraaf.nl/binnenland/27054493/__Wettelijk_keurmerk_monteurs_van_cv_s__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email 

Vestiging Hardenberg

 • Handelsstraat 40
  7772TR Hardenberg
 • Postbus 147
  7770AC Hardenberg
 • T: 0523-261683
  F: 0523-260683
 • E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vestiging Enschede

 • Josink Hofweg 20
  7545 PP Enschede
 • T: 053-4317554
 • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij werken in de volgende sectoren: