arrow-leftarrowchevrondecoratie-linksdecoratie-rechtsArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closephoneplayplussearch-glass third wave
Voor spoed of vragen neem contact met ons op via
Onderdeel van

Onze diensten

 

south

Wij beheersen alle facetten van de installatietechniek binnen de luxe woningbouw, industrie, utiliteitssector en gezondheidszorg. Wij streven naar een veilige en comfortabele werk- en woningomgeving voor iedereen. Welk project of uitdaging ook; Otterman Techniek helpt je verder.

Industriële automatisering

Otterman Techniek biedt totaaloplossingen op het gebied van automatisering en besturingsinstallaties binnen de sector industrie. We helpen je van advies, projectmanagement, ontwerp, bouw tot implementatie en onderhoud.

 

Hard- en software engineering

Voor het realiseren van een compleet geautomatiseerd systeem, werken onze software en hardware specialisten nauw samen.


Elektrotechnische besturingsinstallaties ontwerpen

Het ontwerpen van elektrotechnische besturingsinstallaties volgens de geldende normen en richtlijnen is voor onze hardware engineers geen probleem. Om tot de juiste automatiseringsoplossing te komen, is nauw overleg met jou als opdrachtgever essentieel. Zo zorgen we ervoor dat al uw wensen worden meegenomen in het ontwerp.


Efficiënt besturen

Wij maken gebruik van PLC en SCADA systemen. Middels deze systemen dragen wij zorg voor het creëren van een zo efficiënt mogelijke besturing van jouw (productie)processen en voor vakkundig ontworpen en geïmplementeerd besturingssystemen en automatiseringsprocessen. De componenten van de installatie worden aangestuurd door PLC systemen. Om jouw proces in kaart te brengen, te bedienen en te analyseren wordt het visualiseringssysteem SCADA gebruikt. Door te luisteren naar jouw wensen zorgen onze software engineers ervoor dat de betreffende software exact aansluit aan de processen binnen jouw organisatie.


Nieuwe technieken in software en hardware

Het volgen van nieuwste ontwikkelingen vinden wij bij Otterman Techniek erg belangrijk. We beschikken over een brede expertise op het gebied van software engineering (PLC, SCADA, PCS7 en MES). We geven graag advies bij het vinden van de beste oplossing.

Heb jij vragen over software en hardware of wil je direct een afspraak inplannen? Vul ons contactformulier in of bel 088 – 25 49 000.

 

Panelenbouw

Onze afdeling panelenbouw bestaat uit een team van gespecialiseerde panelenbouwers en monteurs. Ons team is constant bezig met het bouwen van besturingskasten en verdeelkasten. Wij kiezen er bewust voor om de besturingskasten en verdelers binnenshuis te produceren. Dit doen wij omdat wij op deze manier de kwaliteit kunnen leveren die onze klanten van ons gewend zijn.

Domotica

Otterman Techniek is specialist op het gebied van domotica voor zorginstellingen, industrie-, kantoorpanden en luxe woningbouw. Met behulp van slimme apparaten zorgen we voor een zo comfortabel en veilig mogelijke werk- en/of woonomgeving en besparen we energie.

Werktuigbouw

CV-installatie

Voor een nieuwe cv-ketel en voor het onderhoud van een cv-ketel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij installeren voor de particuliere, maar voornamelijk de zakelijke markt cv-ketels. Wij voorzien, door ons brede assortiment, iedereen van een passend gastoestel of cv-ketel. Wij verzorgen de volledige installatie, inclusief de aansluiting en instelling van de thermostaatregeling.

 

Wij bieden ook service- en onderhoudscontracten aan. Zodat u zeker weet dat uw installatie goed onderhouden wordt en veilig blijft.

 

Sanitairtechniek
Als totaalinstallateur denken graag met je mee met het ontwerp van je sanitair. Maar ook op zakelijk gebied denken wij graag met je mee. Met een uitgebreide keuze in sanitaire toestellen van klassiek tot modern en van eenvoudig tot zeer luxe kijken wij graag samen met jou naar een passend ontwerp, dat voldoet aan jouw wensen en past binnen jouw budget. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van aangepaste badkamers. Denk daarbij aan het plaatsen van een instapbad en/of badlift.

Klimaatinstallaties

Klimaatinstallaties beheersen de thermische- en luchtkwaliteit, door middel van ventilatie, luchtreiniging, verwarming, verkoeling en bevochtigen of ontvochtigen van de lucht. Twee voorbeelden hiervan zijn:
  • WTW
    Warmteterugwinning
    is een methode waarbij de warmte uit afvoerlucht of afvoerwater wordt gebruikt als voorverwarming van ventilatielucht of warmwaterproductie. De (vervuilde) afvoerlucht of het afvoerwater zelf worden naar buiten afgevoerd. Alleen de warmte uit die lucht of dat water wordt benut, bijvoorbeeld om vers aangevoerde buitenlucht voor te verwarmen in het ventilatiesysteem. Warmteterugwinning kan deel uitmaken van een energiezuinige woning en wordt regelmatig toegepast in combinatie met lage-temperatuur-verwarming (LTV).  
  • Airconditioning

    Met airconditioning kun je het klimaat van een woning of kantoor reguleren. Op deze manier krijg je een aangename leefomgeving. Met airconditioning kun je de temperatuur en luchtvochtigheid op een gewenst niveau brengen en houden. Voor de grotere installaties bijvoorbeeld bij bedrijven wordt dit ook wel klimaatregeling genoemd. Naast dat airconditioning voor een gewenst binnenklimaat zorgt, zuivert het ook de lucht. Dit gebeurt door middel van een ingebouwd filtersysteem. Er zijn verschillende soorten airconditioning: mobiele airconditioning, wand airconditioning en split-unit airconditioning.

De klimaatinstallaties maken en houden het binnenmilieu van jouw gebouw gezond en comfortabel. Benieuwd naar de andere technieken en/of heb jij een binnenklimaat vraag? Wij denken graag met je mee, vul hier ons contactformulier in of bel ons 088 – 25 49 00.

Beveiliging

Het is belangrijk dat een woning of een bedrijfspand goed beveiligd is. Je moet natuurlijk wel goed kunnen vertrouwen op een goed beveiligingssysteem. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van beveiligingen. Er zijn verschillende soorten beveiliging en er komen verschillende facetten bij kijken zoals datanetwerken, camera- en buitenbeveiliging, toegangscontrole, inbraakinstallatie, brandmeldinstallatie, rookmeldinstallatie, ontruimingsinstallatie, noodverlichting en legionellabeveiliging.

Duurzame energie

Duurzame installaties zijn niet meer weg te denken. Bij duurzame installaties maken wij gebruik van bijvoorbeeld een warmtepomp, ledverlichting, laadpalen en laadoplossingen, pelletkachels en zonnepanelen zakelijk. Onze deskundige medewerkers adviseren u graag over duurzame en energiebesparende installaties en mogelijkheden.


Subsidies

De overheid biedt verschillende subsidies aan voor duurzame installaties. Het is dus van belang om te kijken naar eventuele subsidies, duurzaamheidsleningen en leningen op het gebied van energiebesparingen. Ook zijn er verschillende gemeentelijke subsidies. Meer informatie vindt u op: www.belastingdienst.nlwww.energiebespaarlening.nl en op www.svn.nl.

Inspecties en onderhoud

Elektrische installaties moeten veilig en betrouwbaar zijn. Om daar langdurig van verzekerd te zijn, is regelmatig controle en onderhoud nodig. Daarmee is uitval of persoonlijk letsel te voorkomen. Iedere ondernemer heeft hiermee te maken. Door je installaties te laten inspecteren en onderhouden weet je zeker dat je installaties geen achterstallig onderhoud hebben. Otterman Techniek voert preventief onderhoud en inspecties uit op jouw installatie volgens de huidige wet- en regelgeving én met de nieuwste technieken. Denk hierbij aan conditiemetingen of door middel van thermografische inspectie. Dit kan voor een eenmalig onderhoud of eenmalige inspectie, maar wij bieden ook complete onderhoudsovereenkomsten voor een langere periode.

Onze ervaren en veelzijdige inspecteurs voeren volgens de Scope 8 en 10 certificering van SCIOS inspecties uit op jouw elektrische installatie. Indien gewenst kunnen zij je direct advies geven over de mogelijkheden voor onderhoud en/of aanpassingen aan uw installatie. Je kunt erop vertrouwen dat Otterman Techniek altijd optimale service van hoge kwaliteit biedt. Onze medewerkers staan voor je klaar om mee te denken in maatwerk oplossingen welke aansluiten bij uw behoeftes.

Service

Service, onderhoud en beheer verlengen de levensduur van elektrotechnische, werktuigbouwkundige en ICT installaties. Daarmee bespaart u niet alleen kosten, het voorkomt ook verstoring van bedrijfsprocessen, onveilige situaties en aantasting van het woon- en werkklimaat.

Otterman Techniek B.V. bewaakt de conditie van uw installatie en heeft de kennis en techniek in huis om deze optimaal te laten functioneren.

Regelmatige inspecties  en keuringen zorgen er voor dat de installatie voldoet aan de wettelijke richtlijnen en bieden inzicht in benodigd onderhoud. Door gebruik van slimme technologie beheren en monitoren wij (op afstand) en ontzorgen daarmee u als klant. Via ons klantportaal heeft u altijd inzicht in de status van storingen en facturen.

Langetermijnvisie

Wij denken niet alleen met u mee in het voortraject en tijdens de realisatie van een project, maar ook daarna. Middels meerjaren onderhoudsplannen (MJOP), resultaatgericht vastgoedonderhoud (RGVO) en prestatiecontracten maken wij met u afspraken over onderhoud en de kwaliteit van gebouwen en installaties conform de NEN2767 standaard. Ook regelen wij het tekeningbeheer, zodat te allen tijde actuele tekeningen beschikbaar zijn ten behoeve van het complete gebouwenbeheer. Het grote voordeel: u kunt zich richten op uw core business en het onderhoud wordt geoptimaliseerd.

Mocht zich desondanks toch een calamiteit voordoen, staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Binnen deze branche zijn de volgende projecten gerealiseerd: