arrow-leftarrowchevrondecoratie-linksdecoratie-rechtsArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closephoneplayplussearch-glass third wave
Voor spoed of vragen neem contact met ons op via
Onderdeel van

Meander Saxenburgh Groep

south

Midden in het centrum van Hardenberg staat de Meander. Een sfeervol appartementengebouw met een gezellige binnentuin, een buurtkamer en een kleinschalige woonvorm dat plaats biedt aan 13 cliënten; ouderen met dementiële problematiek. De Meander is onderdeel van de Saxenburgh Groep, waarvoor Otterman Techniek al sinds 2003 de huisinstallateur is.

Oproepsystemen, dwaalbeveiliging en transmitters, alles komt hier aan bod.
De bewoners kunnen te kampen hebben met dementie en sommige zijn slecht ter been, dan is het van groot belang dat ieder vertrek of kamer voorzien is van een VOS, oftewel verpleegoproepsysteem. Daar blijft het niet bij, want per cliënt of inwoner kan de zorgvraag verschillen, daarop moet het hele pand ingericht zijn.
Zo zijn er speciale drukmatten die onder de matrassen van de cliënten liggen, zodat de verpleging kan zien wanneer iemand van zijn of haar bed is gekomen, en dus hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld naar het toilet gaan.
Ook plaatsen we op iedere kamer speciale beacons om waar te nemen wanneer de kamer door een cliënt wordt verlaten. Oproepsystemen, dwaalbeveiliging en transmitters, je roept het maar, alles komt hier aan bod. Wij zorgen voor de installatie van al deze systemen en zorgen dat het goed in de regelkast belandt.
Per kamer zijn er meerdere sensoren, oproepsystemen en beacons aanwezig; allemaal om de cliënt zo goed mogelijk te kunnen volgen. Voorheen was een knop aan het bed en in de badkamer alles. Het alarm kwam dan alleen in een kantoortje aan. Het is nu zoveel complexer en vollediger geworden. Met beacons, persoonlijke tags en trackers en sensoren kunnen de verplegers hier veel gerichter te hulp schieten. Het zo inrichten dat alle informatiedragers goed worden aangesloten is secuur werk, en vraagt om veel meer voorbereiding en planning.