arrow-leftarrowchevrondecoratie-linksdecoratie-rechtsArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closephoneplayplussearch-glass third wave
Voor spoed of vragen neem contact met ons op via
Onderdeel van

Renovatie Boerenmaat

south

Aan de Boerenmaat in Haaksbergen renoveerden we ruim 50 woningen afgelopen periode. Inmiddels is het project afgerond en projectleider Arjan Schepers kijkt met een blij gevoel terug op de realisatie van het project dat we in samenwerking met 8 andere partijen uitvoerden. Opdrachtgever was Plegt-Vos/VanWijnen.

Een optimale samenwerking tussen de partijen is natuurlijk heel erg belangrijk, maar misschien wel het allerbelangrijkste: de bewoners informeren en hoe je ze benadert als je in hun huis aan het werk bent.

Aan de Boerenmaat voerden we nogal wat werkzaamheden uit. Afhankelijk van de staat van de woning, krijgen de bewoners namelijk zonnepanelen op het dak, isolatie en brandwerend materiaal op de zolder, een nieuwe meterkast en een ClimaRad.

Wat is een ClimaRad?

De ClimaRad is een decentraal WTW-systeem dat schone lucht toe- en vervuilde lucht, afvoert. Het systeem zorgt voor de ventilatie, verwarming en koeling van alle vertrekken en wordt geplaatst tegen een buitenmuur voor rechtstreekse toe- en afvoer. Door middel van diverse sensoren, in bijvoorbeeld de bad- of slaapkamer, wordt luchtkwaliteit gemeten. Vanuit Otterman zijn we in de lead om de ClimaRad-systemen te installeren.

Brandwerend materiaal

Voor sommige woningen verzorgden we ook het verplaatsen van de ketel op zolder. Dit is in verband met een brandwerende beschermlaag (Fermacell) van 60CM dat onder het isolatiemateriaal wordt geplaatst. Die verplaatsing heeft dus een belangrijke reden. In het geval dat een zonnepaneel in brand zou vliegen namelijk, wil je voorkomen dat brand uitslaat naar een volgende woning. Door ruimte tussen de zonnepanelen te laten en alles 1 meter van de rand van de woning te plaatsen, voorkom je dat.