fbpx

HARDENBERG 0523-261683 | ENSCHEDE 053-4317554

Zonneboiler Enschede

Zonneboiler Enschede

Zonneboiler installatie Enschede: Een zonneboiler is een installatie die door middel van zonne-energie water verwarmd, het verwarmde water wordt vervolgens opgeslagen in een buffervat. Dit warm water kan vervolgens gebruikt voor warm water of centrale verwarming.

Een zonneboiler bestaat onder andere uit een zonnecollector, een buffervat (warmwaterreservoir), een pomp en een warmteregelaar.

Wilt u een Zonneboiler in Enschede laten installeren. Dan adviseren wij u wel altijd om een aanvullend warmwatersysteem bij te plaatsen of te houden. Dit omdat dit systeem afhankelijk is van zonlicht en zonnewarmte, helaas schijnt de zon niet het hele jaar door voldoende in Enschede.

Weten wat de mogelijkheden zijn voor uw woning en wilt u weten hoe het plaatsen van een zonneboiler in Enschede in zijn werk gaat? Neem dan gerust eens contact op met Otterman Techniek via telefoonnummer 053-4317554.

Werking zonneboiler

Via een zonnecollector, dit zijn thermische panelen (panelen vergelijkbaar met zonnepanelen) die doorgaans op het dak van uw woning of bedrijfspand worden geplaatst, wordt het zonlicht geabsorbeerd.

Met een circulaire waterpomp wordt het water uit het waterreservoir rondgepompt door de zonnecollector. Of en hoe snel het water rond gepompt wordt, wordt bepaald door de warmteregelaar. Het water moet uiteraard warmer worden van het rondpompen, is bijvoorbeeld het water in het reservoir op een hogere temperaturen dan de collectoren stopt het rondpompen.

Waarom een zonneboiler plaatsen?

Het laten installeren van een zonneboiler brengt zowel ecologische al financiële voordelen. Zo gaat u doorgaans besparen op het gasverbruik, daarnaast zijn er verschillende subsidies waar u aanspraak op zou kunnen maken waardoor het plaatsen van een zonneboiler in Enschede nog interessanter wordt.

Wilt u een offerte opvragen voor het plaatsen van een zonneboiler in Enschede? Neem dan gerust eens contact op met de specialisten van Otterman Techniek. Samen met u bekijken wij de mogelijkheden tot het plaatsen van een dergelijke installatie en ook bekijken wij samen met u de mogelijkheden van eventuele subsidie voor zonneboilers (ISDE).

Vragen, offerte aanvragen of direct een afspraak inplannen? Bel het installatiebedrijf Enschede, Otterman Techniek via 053-4317554.

Vestiging Hardenberg

 • Handelsstraat 40
  7772TR Hardenberg
 • Postbus 147
  7770AC Hardenberg
 • T: 0523-261683
  F: 0523-260683
 • E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vestiging Enschede

 • Josink Hofweg 20
  7545 PP Enschede
 • T: 053-4317554
 • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij werken in de volgende sectoren: