fbpx

HARDENBERG 0523-261683 | ENSCHEDE 053-4317554

Tim Steffens

Tim Steffens

Engineer / BIM Modelleur Vestiging Hardenberg

Tim Steffens

Engineer / BIM Modelleur Vestiging Hardenberg

Tim Steffens is de man van het bedenken, ontwerpen en uitwerken en is volgens hem zelf nog lang niet uitgeleerd...

 

Tim Steffens is de man van het bedenken, ontwerpen en uitwerken. Als elektromonteur heeft hij destijds naast zijn 1e baan de avondopleiding HBO elektrotechniek gevolgd. Na het behalen van zijn diploma is hij bij Otterman gestart als Tekenaar / Engineer en volgt momenteel de opleiding werktuigbouwkunde / installatietechniek om een nóg bredere basis te verkrijgen. Kortom, Tim is geen stilzitter. Hij heeft ambities (en humor) en is wat hemzelf betreft nog lang niet uitgeleerd!

Waar hij zich momenteel zich momenteel veelal mee bezig houdt is het calculeren, tekenen en ontwerpen in 3D/BIM. BIM-tekenen is relatief nieuw binnen de installatiebranche, het wijkt af van het traditionele tekenen. De BIM-software waarin Tim en zijn collega’s werken is namelijk voor elke discipline toegankelijk. Of je nu bij een architectenbureau of bouwbedrijf werkt, ieder kan zijn/haar onderdelen in hetzelfde model tekenen + wijzigingen en/of aanvullingen direct voor iedereen inzichtelijk maken. Hierdoor ontstaat er een optimale samenwerking waarin alle informatie van verschillende partijen in een interactief 3D model verwerkt zijn. Duidelijk, transparant en dus tijd- en kostenbesparend! Hiermee is Tim en daarmee ook Otterman in staat om ook voor de grotere projecten een waardevolle toevoeging te zijn.

Omdat Otterman het erg druk heeft, zit Tim veel achter zijn computer voor tekenwerk en heeft hij met regelmaat contact met projectleiders. In de toekomst hoopt hij vaker op pad te kunnen om zelf ook met aannemers om tafel te zitten voor het bespreken van projecten, hij kan alle wensen tenslotte direct ontwerpen en uitwerken!

Die tijd gaat er dan ook zeker nog komen. Tim realiseert zich dat Otterman hem veel mogelijkheden biedt. Daarnaast geeft hij aan dat hij leuke collega’s heeft en dat de monteurs zeer goed zijn in hun werk. Het loopt vlot, niks is ‘te gek’ en het team is goed op elkaar ingespeeld.

Wil jij ook werken met leuke collega’s aan de techniek van morgen? Of graag werken én leren binnen de elektrotechniek? Klik dan hier voor onze beschikbare vacatures! Of stuur je cv (open sollicitatie) naar Tessa Kamphuis-Green: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Vestiging Hardenberg

 • Handelsstraat 40
  7772TR Hardenberg
 • Postbus 147
  7770AC Hardenberg
 • T: 0523-261683
  F: 0523-260683
 • E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vestiging Enschede

 • Josink Hofweg 20
  7545 PP Enschede
 • T: 053-4317554
 • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij werken in de volgende sectoren: